Over Reggehave

Reggehave is een onafhankelijke ontwikkelaar met jarenlange expertise die ontwikkelt voor eigen rekening en risico. Dit doen we gedreven, nuchter en met een frisse blik. We zien het als een uitdaging om iets te creëren waar iedereen trots op kan zijn.

Ondernemend, onafhankelijk, verbindend en gedreven.

Reggehave is een onafhankelijke ontwikkelaar met jarenlange expertise die ontwikkelt voor eigen rekening en risico. Vanuit onze thuishaven in Enter doen we dat op een geheel onafhankelijke, deskundige en persoonlijke wijze. We denken graag in kansen en werken oplossingsgericht waarbij we streven naar creatieve invalshoeken en innovatieve ideeën. Een goed uitgedacht plan, de juiste locatie, sfeer en kwaliteit zijn voor ons bepalend voor een goed resultaat. Gedreven, nuchter en met een frisse blik zijn wij actief in verschillende vastgoedsectoren, voornamelijk in noord, oost en midden Nederland.

“We denken graag in kansen en werken oplossingsgericht waarbij we streven naar een resultaat waar iedereen trots op kan zijn!”

- Gerben Homan

Onze uitdaging

Het ontwikkelen van vastgoed gaat verder dan het realiseren van mooie gebouwen. Het is een complexe aangelegenheid waarbij veel verschillende aspecten goed op elkaar moeten worden afgestemd. We zien het als een uitdaging om iets moois te creëren. Problemen omzetten in kansen. Ons doel is het creëren van een prettige omgeving waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Een plek waar mensen graag zijn, waar ze zich thuis voelen. Elke situatie wordt met enthousiasme, deskundige- en professionele kennis en expertise aangevlogen. Want alleen dit leidt tot het gewenste resultaat: een project waar iedereen trots op kan zijn!

Rood voor rood

De laatste jaren beëindigen steeds meer agrariërs hun bedrijfsactiviteiten. Hierdoor komt de voormalige bedrijfsbebouwing leeg te staan. Aan de ene kant wordt er gezocht naar een nieuwe functie voor de bebouwing en aan de andere kant naar maatregelen om de sloop te bevorderen. Om dit laatste te bewerkstelligen heeft de provincie een rood-voor-roodregeling met gesloten beurs opgesteld. Door de sloop van landschap ontsierende agrarische bebouwing moet de ruimtelijke kwaliteit van het buitengebied worden verbeterd.

De regeling gaat uit van de sloop van een minimum aantal m2 waarvoor ter compensatie een nieuwe woning kan worden gerealiseerd.
Een rood voor rood regeling bestaat uit meerdere fasen die ook weer per gemeente kunnen verschillen. Door onze constructieve samenwerking met verschillende gemeenten zijn wij goed op de hoogte van al deze regelingen.

Reggehave heeft jarenlange ervaring met projecten in de Rood voor Rood regeling en kan u begeleiden van oriëntatie tot realisatie. Wij kunnen snel inschatten of uw plan haalbaar is. Beschikt u niet over voldoende m2? Vanuit ons netwerk krijgen wij zeer regelmatig sloopmeters aangeboden die we dan weer voor u kunnen inzetten.

Heeft u interesse in meer informatie over de Rood voor Rood regeling en wilt u gebruik maken van onze expertise en netwerk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Ons team

Professioneel en plezierig samenwerken, met korte lijnen. Dat is waar Reggehave voor staat. Door onze jarenlange en brede ervaring op het gebied van projectontwikkeling, kunnen wij snel en effectief te werk gaan. Hierbij maken we gebruik van onze eigen expertise maar ook van de kennis en kunde uit ons brede netwerk.

Férence Mulder

Projectmanager

Férence werkt als projectmanager bij Reggehave. Al vanaf jonge leeftijd heeft hij een passie voor bouw en vastgoed. Na een aantal jaren als vakantiekracht bij Bouwbedrijf Homan te hebben gewerkt, heeft hij hier aansluitend zijn afstudeeronderzoek gedaan voor zijn studie Bouwtechnische Bedrijfskunde. Na zijn afstuderen heeft hij zich binnen verschillende organisaties verder ontwikkeld tot projectmanager. Met zijn bouwkundige en BENG-technische achtergrond is hij per april 2022 in dienst getreden bij Reggehave. Hij woont in Wierden.

Gerben Homan

Eigenaar

Gerben werkt als projectontwikkelaar en is tevens eigenaar van Reggehave. Tot 1 januari 2017 was hij eigenaar van Bouwbedrijf Homan. Bouwbedrijf Homan, opgericht in 1982, is in de loop der jaren onder leiding van Gerben gegroeid naar circa 35 medewerkers. Op 1 januari 2017 heeft hij het bouwbedrijf verkocht om zich volledig te gaan richten op projectontwikkeling. Gerben heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd in Tilburg met de differentiatie Bouwkunde. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Enter.

Marieke Lohuis

Projectcoördinator

Marieke werkt als projectcoördinator bij Reggehave. Het grootste deel van haar loopbaan heeft zij gewerkt binnen de bancaire sector o.a. als Private Banker en de laatste jaren als Human Resources Adviseur. Vanuit haar voorliefde voor vastgoed is zij in 2017 begonnen bij Reggehave. Marieke heeft naast haar studie Technische Bedrijfskunde in Enschede een Tweedegraads Economie in Deventer afgerond. Zij is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Markelo.