Plan Roosenburg (Bergweg) Markelo

Type: In Uitvoering

Aan de rand van het dorp met de vijf heuvels is op de Markeloseberg plan “ROOSENBURG” verrezen, bestaande uit drie (nieuw te bouwen) exclusieve bosvilla’s. Hier stond voorheen een verwaarloosd hotel alsmede een aantal verwaarloosde recreatiewoningen. De Markeloseberg is gelegen aan de zuidwest kant van het dorp en wordt gekenmerkt door oude houtopstanden met aan de rand van de bebossing prachtige weidse uitzichten tot aan de Sallandse Heuvelrug en aan de zuid-oostzijde tot voorbij de glooiende akkers van het buurtschap Stokkum.

De villa’s staan volgens een los patroon, op ruime kavels en zonder schuttingen of tuinmuren. De bouwhoogte is maximaal twee lagen inclusief kap en een apart souterrain voor de slaapvertrekken. Er zijn natuurlijke bouwmaterialen in aardetinten toegepast en de architectuur respecteert het groene karakter van de berg. De woningen zijn familie van elkaar door maatvoering en materiaalgebruik. Er is gevarieerd in muurvlakken en raamopeningen zodat iedere woning een eigen karakter heeft.

De bouw van de tweede villa is inmiddels afgerond en de laatste bouwkavel is verkocht. Wilt u meer weten over wonen in Markelo of het prachtige Hof van Twente? Neem dan contact met ons op en wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

“ Rust, ruimte en natuur op de Markeloseberg ”

Geïnteresseerd om samen een project te realiseren?

We denken graag in kansen en werken oplossingsgericht. Wilt u weten wat wij voor u kunnen realiseren? Neem dan contact met ons op.

Ga naar de contactpagina