Zwartschool, Borculo

Type: Gerealiseerd projecten

Het project ‘Zwartschool’ betreft de transformatie van de leegstaande voormalige lagere landbouwschool naar een gezondheidscentrum/fysiotherapie praktijk. Een pand dat al op de nominatie stond om gesloopt te worden, maar dat toch een aantal kenmerkende aspecten had waardoor het op een lijst van gemeentelijke monumenten geplaatst kon worden. Een opmerkelijk project dat binnen één jaar tot een mooi resultaat heeft geleid.

Tijdens de bouw is er veel rekening gehouden met de bijzondere details in het oude gebouw. Omdat het pand in de jaren ’50 is gebouwd, was het niet geïsoleerd waardoor details soms iets afwijken ten opzichte van het origineel. Dit is zo goed mogelijk opgelost door goed te detailleren. De bouw is uitgevoerd door Bouwbedrijf Homan uit Enter.

Monumentale aspecten, zoals de openhaard in de directeurskamer, de schoolgang, de tegelvloeren en de kasten zijn in oude staat hersteld. In het hele land is bij handelaren gezocht naar oude bouwmaterialen.

Ook de samenwerking met gemeente Berkelland en Omgevingsdienst Achterhoek was bij dit project erg goed. Vanaf het begin tot het einde heeft de gemeente haar steun verleend wat erg belangrijk is om tot een mooi resultaat te komen.

De huidige huurder over de ontwikkeling:

” Het mooiste is wel de niet-aflatende perfectie van de heer Homan om de traditionele kenmerken van het gebouw tot in de puntjes te herstellen en te bewaren. ”

Geïnteresseerd om samen een project te realiseren?

We denken graag in kansen en werken oplossingsgericht. Wilt u weten wat wij voor u kunnen realiseren? Neem dan contact met ons op.

Ga naar de contactpagina